- Uitgebreid aanbod
- Handige apps
- 8 op Zorgkiezer
- 4
- 4
- 4
- 4
- 4
menu2395menu
Gebruikers menu
2395Inloggen16 april 2016
Waarom lukt het wel altijd om voldoende bier, wijn, chips en pizza in huis te hebben, maar wanneer het op ontbijten of een avondmaaltijd aan komt er nooit iets in huis is? Waarschijnlijk een kwestie van prioriteiten stellen. En aangezien wij ook wel begrijpen dat boodschappenlijstjes maken niet je favo onderdeel van de dag is, helpen wij je hier graag mee!
In november 2015 kwamen de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding uit. In het kort zeggen deze: Eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon, met 200 gram groente en 200 gram fruit, ten minste 90 gram volkoren producten, minstens 15 gram noten en enkele porties zuivel per dag. Eet wekelijks peulvruchten en vis. Beperk de consumptie van rood en bewerkt vlees, zout en alcohol. Verder is het verstandig om geen boter en harde margarines te gebruiken maar zachte margarines, vloeibare vetten en plantaardige oliën en om suikerhoudende dranken in te wisselen voor dranken zonder suiker: thee, gefilterde koffie en water. (1)
Maar hóé pas jij dit toe als je van de studie, naar je bijbaantje, naar feestjes en de sportschool aan het vliegen bent? Doe jij ook altijd de boodschappen even snel tussendoor? Om vervolgens de helft te vergeten en de volgende ochtend wéér voor een lege koelkast te staan? Tijd voor verandering! Met onderstaand schema kun jij ervoor zorgen dat je altijd voldoende producten in huis hebt, die je lang(er) kunt bewaren én waarmee je een gezonde keuze kunt maken, zodat je (meestal) niet meer mis zult grijpen.
Met de producten uit onderstaand overzicht, tover je in een hand om draai een simpel en gezond ontbijtje, lunch, of avondmaaltijd tevoorschijn. Zie hier een paar simpele voorbeelden die je met verse ingrediënten, maar ook met je voorraad uit de diepvries kan maken:
[1] Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2015. Den Haag: Gezondheidsraad, 2015; publicatienr. 2015/24
Onze 20 diëtisten en voedingswetenschappers bloggen over gezonde voeding. Onafhankelijke kennis door echte professionals uit het vak. Kijk; da's duidelijk!