Wat kan je doen als je van Anderzorg geen toestemming hebt gekregen voor de vergoeding van ziekenvervoer? Soms zijn er andere opties:
Leerlingenvervoer:
Op basis van de Wet gemeentelijke regelingen leerlingenvervoer kan je voor je kind een tegemoetkoming vervoerskosten (van/naar school) aanvragen bij jouw gemeente. Je gemeente kan je informeren over de plaatselijke regelgeving.
AWBZ-vervoer:
Als je zorg ontvangt gedurende een dagdeel in een AWBZ-instelling, omvat die zorg tevens het vervoer van en naar de instelling. Hiervoor dient echter wel sprake te zijn van een medische noodzaak. Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) stelt hiervoor de indicatie.
CVV/Regiotaxi/Wmo:
Vervoer voor mensen met een handicap binnen de regio/gemeente naar (niet) zorg gerelateerde bestemmingen. Je kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent.
Valys:
Bovenregionaal vervoer gehandicapten: vervoer voor mensen met een handicap. Je kunt er mee reizen buiten je regio/gemeente, in je vrije tijd. Dus niet om naar je werk of opleiding te gaan. Je kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent.
Vervoersvoorzieningen werk en middelbaar en hoger onderwijs:
Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA): vervoer voor mensen die arbeidsongeschikt zijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen) in de gemeente waarin je woonachtig bent.
Wet Sociale Werkvoorziening:
Vervoer voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking die werken onder aangepaste omstandigheden. Je kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente waarin je woonachtig bent.