Zoeken2395Zoeken
Gebruikers menu
2395Inloggen
menu2395menu
Zorgen voor gezond eten kan soms knap lastig zijn als je nauwelijks tijd hebt om elke dag boodschappen te doen en te koken. Wil je mealpreppen, dan helpen deze tips je alvast op weg.
Mealprepping klinkt heel fancy maar het is eigenlijk niets anders dan alvast (voor)bereiden van je maaltijden en slimme voorraden aanleggen. Ga je preppen, begin dan met het maken van een planning en bedenk wat je de hele week gaat eten. Vervolgens maak je een boodschappenlijst en haal je (bijna) al je boodschappen in één keer. Kies een rustig moment waarop je alvast de maaltijden of onderdelen van een aantal maaltijden van de week bereidt. De maaltijdonderdelen die je voorbereidt, bewaar je in de koelkast 1 of 2 dagen, of als je ze langer wilt bewaren, in de diepvries. Doe je eten in afgesloten bakjes of trommels om het te beschermen tegen uitdrogen, bacteriën en andere stoffen.
Tip: Eten is langer houdbaar als je koelkast op 4 °C staat. Bacteriën groeien dan minder snel. Wil je weten hoelang een bepaald product houdbaar is? Check het op www.voedingscentrum.nl/bewaarwijzer.
Ben je niet zo van het vooruit plannen of wil je je vrije weekend niet opofferen om veel te koken? Kook dan slim en maak waar het kan extra veel van een gerecht dat je die dag eet. Maar let op: restjes kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat warme gerechten eerst goed afkoelen, voordat je ze in de koelkast zet. Verdeel ze in kleine porties en gebruik eventueel een kom of pan koud water om restjes sneller af te koelen. Zet ze binnen 2 uur in de koelkast. Wil je iets langer bewaren? Vries het dan in. Restjes zijn in de vriezer maximaal 3 maanden houdbaar.
Voor het ontbijt:
Voor de lunch:
Voor de warme maaltijd:
Versterk je immuunsysteem met voeding
Wat zijn gezonde eetgewoontes?
Weekmenu
Gezond vegetarisch broodbeleg
Gezond ontbijt tips
Druk? zo eet je toch gezond